Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Υλικα: Για κάθε κιλό βερίκοκα 
            προσθέτουμε 700 με 800  γρ. ζάχαρη. 
            Λίγο χυμό λεμόνι.
   Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκοκα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για µία νύχτα.
    Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το σκεύος στην εστία. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, έως ότου η μαρµελάδα δέσει.
     Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου