Συγκεντρώνουμε τα βερίκοκα, που θέλουμε να αποξηράνουμε και τα πλένουμε καλά. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε τόσο νερό, ώστε τα φρούτα να σκεπάζονται. Αφήνουμε το νερό να βράσει και βυθίζουμε τα φρούτα για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ανοίγουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε σε σκάρες ή ταψιά. Τα εκθέτουμε στον ήλιο για πέντε με έξι μέρες. Τα γυρίζουμε δύο με τρεις φορές. Αποθηκεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε πάνινη σακούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου