Υλικά
1- 2 Ντομάτες
μισό Αγγούρι
1 κόκκινη και 1 πράσινη Πιπεριά
1 μικρό τρυφερό Κολοκύθι
Μυρωδικά: Άνηθος, Βασιλικός, Δυόσμος, Θυμάρι, Λεμονοθύμαρο, Μαϊντανός,
Μαντζουράνα, Ρίγανη, Φασκόμηλο
μισό Λεμόνι
1 Κρεμμύδι ξερό
2 κουταλάκια Ζάχαρη
2- 3 κουταλιές Οξύμελο
4 φέτες Μπέικον
2 φέτες Ζαμπόν
3- 4 χούφτες Μπάμιες
λίγη ξερή Ρίγανη
3- 4 κουταλιές Μυτζήθρα
1 μεγάλο κομμάτι Φέτα
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις
πιπεριές, το κολοκύθι.
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά.
Ρίχνουμε λαχανικά και μυρωδικά σε μπολ, αλατίζουμε και περιχύνουμε με
λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι το μέτρια κομμένο
κρεμμύδι. Προσθέτουμε δύο κουταλάκια ζάχαρη και σβήνουμε με οξύμελο. Ρίχνουμε
τα αλλαντικά και τα γυρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις
τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε λίγη ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάζουμε κατά
μεγάλα διαστήματα την κατσαρόλα, για να εκμεταλλευτούμε τα υγρά των υλικών. Αν
χρειαστεί και αναλόγως πόσο επιθυμούμε να ψήσουμε την μπάμια προσθέτουμε πολύ
λίγο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε δεύτερο μπολ.
Πασπαλίζουμε με μυτζήθρα. Αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τη φέτα.
Ενώνουμε όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με λάδι. Σερβίρουμε τη σαλάτα
συνοδευόμενη με ζεστό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου