Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο Αρακάς του Μπαξεβάνου



Υλικά
1000 γρ. Αρακάς
2 μέτρια ξερά Κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα Κρεμμυδάκια
1- 2 κόκκινες Πιπεριές
1- 2 πράσινες Πιπεριές
5 κολοκυθοανθοί
Μυρωδικά: 1 ματσάκι Άνηθο, μισό ματσάκι Μαϊντανό, λίγα φυλλαράκια φρέσκο Δυόσμο, Μάραθο, Ρίγανη, Φασκόμηλο
½ με ¾ του ποτηριού Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σατινάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, καθώς και τις πιπεριές τεμαχισμένες σε λωρίδες. Ρίχνουμε τον αρακά και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να πιει τα υγρά του. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αναλόγως των προτιμήσεών μας. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά, προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σβήνουμε την κατσαρόλα και δίνουμε την ευκαιρία στο φαγητό να ξεκουραστεί, πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου