Υλικά (για τέσσερα άτομα)
1 ξερό Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
1 πράσινη και 1 κόκκινη Πιπεριά
1 Μελιτζάνα
1 Κολοκύθι
λίγο Κρασί
5- 6 ελιές
5- 6 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Μυρωδικά: Βασιλικός, Δυόσμος, Μαϊντανός
750 γρ. Λαζάνια
400 γρ. Μανούρι
Λάδι, λίγο Βούτυρο
Αλάτι, Πιπέρι, 2- 3 κουταλάκια Ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρά κυβάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις
μελιτζάνες, το κολοκύθι. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας λάδι σταδιακά
και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τις ελιές. Βάζουμε το
αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να χυλώσει και ρίχνουμε το
χοντροκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό.
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο και τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ενώ
ακόμα κρατάνε. Γεμίζουμε μια κούπα με νερό από την κατσαρόλα. Στη συνέχεια
ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα, για να ανακόψουμε λίγο το βρασμό και
σουρώνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο στο σκεύος και το αφήνουμε να κάψει.
Αναποδογυρίζουμε τα λαζάνια προσθέτοντας λίγο από το χυμό τους. Πασπαλίζουμε με
το χοντροκομμένο μανούρι, πιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου