Υλικά
1 με δυο ντομάτες
μισό αγγούρι
1 κρεμμύδι ξερό, προαιρετικά και δυο κρεμμυδάκια
φρέσκα
1 πιπεριά μακρόστενη
Μυρωδικά: Άνηθος, Βασιλικός, Δυόσμος, Θυμάρι,
Λεμονοθύμαρο, Μαϊντανός, Μαντζουράνα, Ρίγανη, Φασκόμηλο
2 ποτήρια του κρασιού κουσκούς
1 λεμόνι
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι.
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες καρέ, το αγγούρι, το κρεμμύδι,
την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και
προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λάδι.
Βράζουμε το κουσκούς για ένα λεπτό, στραγγίζουμε
και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για λίγο
εντός ή εκτός ψυγείου ανάλογα με τη θερμοκρασία που θέλουμε να της προσδώσουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα συνοδευόμενη με μια ποιοτική φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου