Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σπαγγέτι με Καλαμάρια

Υλικά
1 Kg Καλαμάρια
1 μεσαίο ποτήρι Κρασί
1/2- 3/4 του ποτηριού Λάδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 μακρόστενες πράσινες Πιπεριές
2 μακρόστενες κόκκινες Πιπεριές
600 γρ. τριμμένη Ντομάτα
1 κουταλάκι Ζάχαρη, Αλάτι, κόκκινο και μαύρο Πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια
2 κουταλιές φρέσκο Βούτυρο
αναμεμιγμένο γλυκό και αλμυρό τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα που βρίσκεται σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους, ώσπου να εξατμιστούν. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε, ώστε να ρουφήξουν στο σύνολό τους τα αρώματα του εξατμιζόμενου οίνου. Αφού η κατσαρόλα στεγνώσει, χύνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί αδειάζουμε τα κομμένα σε ροδέλες κρεμμύδια και πιπεριές. Εφόσον γυαλίσουν, αδειάζουμε το χυμό της ντομάτας, ένα κουταλάκι ζάχαρη, αλατίζουμε και πιπερώνουμε σταδιακά. Αφού η σάλτσα μελώσει, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Βράζουμε τα μακαρόνια και όντας αλντέντε σουρώνουμε. Κρατάμε λίγους από τους χυμούς τους και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε το βούτυρο, ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε σε άνετο πιάτο τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και περιχύνουμε με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου